DEELVRAAG ÉÉN - Hoe komt het dat Nederland steeds meer water te verwerken krijgt?
De laatste paar jaren komt de vraag, hoe we ervoor kunnen zorgen dat de rivieren minder snel overstromen, steeds vaker naar voren. We kunnen onszelf ook afvragen waarom deze vraag er is en hoe het komt dat deze vraag er op dit moment meer is. Hoe komt het dat er in Nederland steeds meer water te verwerken is? Dat is één van de belangrijkste vragen die we nu kunnen stellen, want waarom is dat eigenlijk zo?
Net zoals de rest van de wereld heeft Nederland last van klimaatverandering, dit heeft invloed op het neerslagpatroon, sneeuwsmelting en verdamping in stroomgebieden van rivieren zoals de Rijn. Hierdoor is er dus meer neerslag, het probleem daarvan is dat we niet genoeg ruimte hebben om al dit water op te slaan.
Ook de afname van de natuur heeft een grote invloed op het vele water. Omdat we in Nederland de laatste jaren steeds meer natuur verwoesten door bijvoorbeeld bomen te kappen en wegen aan te leggen kan het water niet meer zo snel worden opgenomen door de natuur, wat er weer voor zorgt dat er nog meer water is dat nergens naartoe kan.
Zoals je inmiddels wel gemerkt hebt is dat we er nu veel meer op moeten gaan letten dat de rivieren en meren niet overstromen. Dit komt door de verandering van het klimaat, waar de mens dan weer de oorzaak van is. Ook in de toekomst zullen we uit moeten kijken dat de rivieren niet te veel water te verwerken krijgen. Dit kunnen we doen door bijvoorbeeld te zorgen dat we niet te veel milieu vervuilen, omdat dit kan lijden tot klimaatverandering. We kunnen ook de rivieren verbreedden, of dieper maken zodat ze meer water kunnen verwerken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb